Комітет фізичної культури і спорту виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради звернувся до громадськості з проханням допомогти у зборі коштів на проведення операції провідній прикарпатській гімнастці, вихованці Івано-Франківської СДЮШОР № 1 зі спортивної гімнастики, мешканці Івано-Франківська, членові збірної України, чемпіонці Європи, неодноразовій переможниці та призерці обласних, міжнародних змагань Яні Дем’янчук. Нагадаємо, що торік після років невдач українських гімнастів на чемпіонаті Європи в Мілані Яна змогла перемогти у вправах на колоді й завоювати золоту медаль. Перед тим вона стала чемпіонкою України у багатоборстві, а також у вправах на колоді.
Операція, якої потребує Яна, недешева. На неї потрібно 14 тисяч євро.
— Яні потрібно оперувати коліно, — пояснила директор Івано-Франківської СДЮШОР № 1 Людмила Голіневич. — Проблема пов’язана з її спортивним життям. Дівчина хоче потрапити на Олімпіаду, а для цього їй украй необхідно провести таку операцію. Яна консультувалась у відомих лікарів. Вони кажуть, що в Україні є фахівці, які б могли їй допомогти, але відсутнє необхідне медичне обладнання. За словами лікарів, таку операцію роблять у Німеччині або Швейцарії. Якщо операція пройде успішно, маємо надію, що гімнастка після відновлення сил зможе продовжувати свою спортивну кар’єру.
Івано-Франківськ.
Банківські реквізити Української федерації гімнастики, на які можна переказувати кошти:р/р 26006010044295, ВАТ «Укрексімбанк» м. Києва, МФО 322313, ЗКПО 21663360.