На підводний човен «Запоріжжя» (на знімку) закінчили вантажити акумуляторну батарею. Після цього ремонт української субмарини впритул наблизився до етапу швартових випробувань.
Підводний човен «Запоріжжя» перебуває в ремонті на 13-му судноремонтному заводі Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі. На жаль, недостатнє фінансування робіт, які тягнуться з 1997 року, з моменту передачі підводного човна від Чорноморського флоту РФ Військово-Морським Силам України, постійно відкладає момент його виходу в море. От і зараз Міністерство оборони України й досі повністю не розрахувалося за проведені торік ремонтні роботи... Борг становить приблизно півтора мільйона гривень.
На думку командувача ВМС ЗС України адмірала Ігоря Тенюха, відновлення технічної готовності «Запоріжжя» — це дуже складне й відповідальне завдання, яке стало справжнім випробуванням для вітчизняного флоту.
— У нас немає достатньої кількості відповідних спеціалістів. Уже на пальцях можна перелічити тих, хто має досвід служби на підводних човнах, але відновити технічну готовність «Запоріжжя», вивести субмарину з заводу — це справа нашої честі і це буде нашою спільною перемогою, — вважає адмірал Ігор Тенюх.
 
Фото Євгена СИЛКІНА.