Підлітки до шістнадцяти років після 22-ї години без супроводу батьків не можуть перебувати в нічних клубах та інших розважальних закладах, кафе, ресторанах. Таке рішення прийнято Вінницьким міськвиконкомом для профілактики підліткової злочинності.
— Спершу правоохоронці пропонували обмежити перебування підлітків на вулицях у вечірній час, запровадивши комендантську годину, — каже заступник міського голови Вінниці Анатолій Ворона. — Це питання стало предметом обговорення на кількох нарадах. На останню з них запросили дитячих омбудсманів. Вони були проти такого суворого заходу впливу на підлітків. Натомість погодилися із запровадженням заборони відвідувати у вечірній час розважальні заклади.
На батьків, які відпускатимуть із дому своїх чад у вечірні години, накладатимуть штрафи в розмірі від одного до чотирьох неоподаткованих мінімумів. Покарання передбачено й для керівників розважальних закладів. Після трьох порушень рішення міськвиконкому буде розглянуто питання про припинення роботи такого закладу.
Крім того, керівників шкіл та інших навчальних закладів зобов’язали ознайомити з нововведенням учнів та їхніх батьків і подбати про наявність у кожної дитини учнівського квитка. Цей документ пред’являтимуть правоохоронцям під час перевірки розважальних закладів. У випадку відсутності документів малолітніх відвідувачів доправлятимуть до відділів міліції для встановлення особи.