Менш ніж через два тижні розпочнуться перегони за медалями білої Олімпіади у Ванкувері (Канада). Цій події було присвячено проведення телеклубу «Віасат» (Vіasat).
Серед усіх українських олімпійців найбільше шансів потрапити на п’єдестал пошани мають біатлоністи. На етапах Кубка світу українські жінки неодноразово стояли біля підніжжя призового подіуму, обіцяючи тим самим, що у Ванкувері зброю без боротьби не складуть. Але говорити про якісь високі місця, тим паче про медалі, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак не хоче. Він, як ніхто інший, знає, наскільки у цьому виді спорту успіх залежить від фортуни. Тому результатів не прогнозує.
Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка заявив, що хоча б одна медаль буде за щастя. «Ми надіємося, що наші спортсмени покажуть свої максимальні результати. Звісно, кожен атлет хоче виступити якнайкраще. Але потрібно реально дивитися на речі. Для того, щоб зимовий спорт розвивався, необхідно, перш за все, розвивати матеріально-технічну базу, а також виховувати юних спортсменів», — сказав він.
Сергій Бубка розповів, що більшість олімпійців вже у Ванкувері. Одинадцятеро поки що залишаються в Україні. Вони будуть присутні на офіційних проводах, які відбудуться третього лютого в столичному Українському домі. 11 лютого в олімпійському селищі у Ванкувері пройде церемонія підняття державного прапора та відкриття Українського олімпійського дому, а 15-го — урочистий прийом від імені України. Досі НОК не визначився з ім’ям прапороносця, якого назвуть пізніше.
У день підняття державного прапора в олімпійському селищі жовто-блакитний стяг разом із прапором Національного олімпійського комітету замайорить на центральних площах усіх обласних центрів країни, столиці АР Крим, міст Києва та Севастополя. Всеукраїнська церемонія, присвячена відкриттю ХХІ зимових Олімпійських ігор, проводитиметься регіональними відділеннями НОК України у співпраці з місцевими органами влади, за сприяння Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту і за підтримки федерацій з олімпійських видів спорту. Крім того, під час церемонії відбудуться концерти, показові виступи юних та провідних спортсменів краю, естафета олімпійського вогню та різноманітні змагання. До участі у заходах долучаться чемпіони та призери Олімпійських ігор, тренери, фахівці з фізичної культури, спорту та олімпійського руху, видатні особи й керівники місцевих органів самоврядування. За словами президента НОК, така церемонія проводитиметься вже втретє і значно сприяє вихованню в українців почуття патріотизму й гордості за свою державу, націю та успіхи спортсменів.
У свою чергу заступник міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Мирослав Дутчак повідомив, що на засіданні Кабінету Міністрів було прийнято рішення: за золоту медаль кожен спортсмен отримає 100 тисяч доларів, за срібну — 70, а за бронзову — 50. Нагадуємо, що склад офіційної делегації України налічує 47 спортсменів: 11 змагатимуться в біатлоні, 8 — у лижних гонках, 7 — у фігурному катанні, по 6 — у фристайлі та санному спорті, по 3 — у гірськолижному спорті та стрибках, 2 — у сноубордингу та 1 спортсмен — у лижному двоборстві. Вони боротимуться за медалі в 9 з 15 видів спорту.
Олімпіада транслюватиметься на Першому Національному телеканалі та на каналі «Євроспорт». Перший Національний покаже 14 хокейних матчів та пріоритетні для України види спорту — біатлон, фігурне катання, санний спорт, фрістайл і лижні перегони.