Військове містечко №8 (колишній військовий госпіталь) передано у власність територіальної громади. Розпорядженням Кабінету Міністрів України заборонено відчужувати, передавати в оренду дане майно.
— Нині в Одеській області перебуває понад 30 військових містечок, що пустують, — прокоментував «Голосу України» це розпорядження уряду народний депутат України Сергій Гриневецький. — Багато які з них у занедбаному стані й руйнуються. Зокрема, мною було направлено депутатський запит на ім’я Прем’єр-міністра України про передачу військового містечка у власність територіальній громаді міста Біляївка. На жаль, військове містечко дотепер не передано.
Цей об’єкт розташований у центрі міста, його інфраструктура (теплопостачання, каналізація, водопостачання) нерозривно пов’язана з інфраструктурою районного центру. Військове містечко звільнилося в 2005 році. Сьогодні його територія перетворюється на смітник і притулок для бомжів.
— З моменту звільнення військового містечка, — розповідає Сергій Гриневецький, — питання про його передачу у власність громади порушувалося неодноразово. Але рішення немає дотепер. А його передача дала б можливість вирішити значну частину соціальних проблем мешканців Біляївки. Міністерство оборони відмовляється приймати позитивне рішення, мотивуючи це комерційною привабливістю об’єкта й можливістю його продажу.
Біляївка — невеликий населений пункт, і продаж військового містечка в приватні руки може порушити сформованими сторіччями баланс у центрі міста. Не виключено, що нові власники почнуть будувати тут об’єкти, абсолютно не потрібні місту, заявив Гриневецький.