На Луганщині співробітники СБУ припинили діяльність організованого злочинного угруповання, що спеціалізувалося на масштабних оптових поставках контрафактних компакт-дисків. Вартість вилученої у зловмисників продукції перевищує 10 мільйонів гривень.
Це кримінальне формування було одним із найбільших в Україні оптових постачальників контрафактної аудіовізуальної та гральної продукції на електронних носіях. Місячний оборот становив більше одного мільйона дисків на суму більш як 40 мільйонів гривень. Нелегальне розповсюдження й комплектація товару здійснювалися в чотирьох цехах, організованих у приватних квартирах у Луганську. Готову продукцію великими партіями поставляли в Київ, Одеську, Дніпропетровську, Донецьку області та багато інших регіонів України, а також реалізовували через мережу легальних спеціалізованих магазинів Луганської області. До складу угруповання входили понад 30 осіб, ще більше 20 громадян використовувалися як наймані робітники.
Організатор протиправного бізнесу й спеціальні «менеджери» постійно вивчали вітчизняний ринок аудіовізуальної й гральної продукції. Нові найменування запускалися у виробництво з урахуванням попиту й новинок, пропонованих правовласниками й легальними виробниками. Як відзначають фахівці, піратські диски виготовлялися на достатньо високому технологічному рівні й від ліцензійних часто відрізнялися тільки підробленою контрольною маркою без голограми. У ході спецоперації співробітники СБУ вилучили у цехах, в офісі та у чотирьох торгових центрах майже один мільйон контрафактних дисків на суму більш як 10 мільйонів гривень. Також було вилучено велику кількість витратних матеріалів, матриці й кліше, що використовувалися для відтворення поліграфічних елементів упаковки. Сьогодні встановлюється сума завданого збитку.
Фото прес-служби управління СБУ у Луганській області.