Жодної гривні не отримала Вінниччина з державного бюджету в минулому році для газифікації населених пунктів. Однак роботи з прокладання газопроводів до низки населених пунктів у регіоні не припинили.
— Ми запровадили метод кооперації коштів, — каже перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. — Першими зазвичай свої внески роблять ті, хто з нетерпінням чекає, коли блакитний вогник засвітиться у помешканні. Громада в таких випадках виявляє неабияку активність. Доповнюємо внесок громади ресурсами з обласного і районного бюджетів. Переважно це гроші, отримані від перевиконання бюджетів. На газифікацію витрачаємо також частину коштів з Фонду індивідуального будівництва на селі. Нарешті, пропонуємо внести свою частку підприємствам і організаціям, що знаходяться на території населеного пункту, до якого прокладають газопровід.
Прикладом активної участі в газифікації став Браїлівський цукровий завод, що у Жмеринському районі. Для продовження робіт з газифікації села Почапинці заводчани виділили один мільйон гривень. Це найбільша сума у порівнянні з іншими спонсорами. Відповідно представники заводу почули найбільше слів подяки на свою адресу під час урочистого запалення блакитного вогника. Вони звучали не тільки з уст сільського голови Почапинців Людмили Крот. Їх висловлювали селяни, яких, як то кажуть, не було у списку виступаючих на святі.
Роботи з газифікації в регіоні продовжують у тих населених пунктах, де прокладення газопроводів розпочали у попередні роки. У низці інших сіл запроваджують альтернативні джерела опалення приміщень. Так, у селах Піщанського і Мурованокуриловецького районів частину помешкань перевели на опалення електрикою з використанням нічного тарифу. Оплата за ним дешевша порівняно з денним тарифом. Грітися електрикою вигідніше, ніж природним газом. Проблема в тому, що не обійтися без заміни старих ліній електропередач. На виконання таких робіт потрібні чималі кошти. І час... Електроопалення планують запровадити у тих районах, до яких не прокладено газ. В області нараховується п’ять таких районів.