Постанова Верховної Ради України

У вересні 2010 року виповнюється 300 років з дня заснування міста Лисичанськ — колиски вугільного Донбасу, історія якого пов’язана із славетним минулим нашої країни.
Враховуючи цю знаменну подію, особливий внесок міста в економіку нашої держави та зародження вугільної промисловості України, Верховна Рада України постановляє:
1. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови видати розпорядження про відзначення 300-річчя заснування міста Лисичанськ та утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення цієї події, включивши до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та ветеранів праці;
у двомісячний термін після утворення зазначеного організаційного комітету затвердити план заходів щодо відзначення 300-річчя заснування міста Лисичанськ, а також вирішити в установленому порядку питання щодо організаційного, матеріально-технічного, фінансового та іншого забезпечення цих заходів;
передбачити при підготовці проекту Закону України про Державний бюджет України на 2010 рік виділення коштів, необхідних для проведення заходів з відзначення 300-річчя заснування міста Лисичанськ, у розмірі 10 млн гривень.
2. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації заходів, пов’язаних з відзначенням 300-річчя заснування міста Лисичанськ, організувати тематичні теле- та радіопередачі, присвячені цій визначній події.
3. Запропонувати:
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейні монети, присвячені 300-річчю заснування міста Лисичанськ;
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 300-річчю заснування міста Лисичанськ.
4. Рекомендувати Луганській обласній раді та Лисичанській міській раді здійснити необхідні заходи щодо відзначення 300-річного ювілею заснування міста Лисичанськ.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти відповідно на Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлового-комунального господарства та регіональної політики, Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ, 19 січня 2010 року. № 1808-VІ.