На підготовку і проведення другого туру виборів Президента Центральна виборча комісія затвердила 448 млн. грн. 581 тис. 119 грн. Зокрема, з цієї суми 22 млн. 731 тис. 67 грн. виділено на потреби ЦВК, 28 млн. 629 тис. 866 грн. — на потреби окружних виборчих комісій та 381 млн. 139 тис. 598 грн. — на потреби дільничних виборчих комісій.
Крім того, заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна повідомила, що з 1 лютого зарплата усіх членів виборчих комісій буде збільшена на 34%. А розмір зарплати членів виборчих комісій, голів, заступників голів та секретарів як окружкомів, так і дільничних виборчкомів залежатиме від розміру виборчої дільниці (мала, середня і велика), а також кількості дільниць, які входять до складу територіального виборчого округу.
Демократичні сили мусять об’єднатися
Юлія Тимошенко розповіла Президенту Віктору Ющенку про ризик приходу до влади «антиукраїнської кліки». Про це Тимошенко сказала, відповідаючи на запитання, про що вона розмовляла з Ющенком, коли вони йшли покладати квіти до пам’ятника Героям Крут у Києві, повідомляє УНІАН. «Говорили про ризики, які постали перед Україною через 18 років після здобуття нею незалежності», — зауважила прем’єр.
За словами Тимошенко, вона також висловила Ющенку свою позицію стосовно того, що демократичні сили мусять об’єднатися, щоб попередити прихід до влади антиукраїнських сил.
А відвідуючи південні регіони країни, прем’єр спрогнозувала, що після другого туру виборів Президента ціни на цукор знизяться. На її переконання, великі виробники цукру безпідставно підвищили ціни на свою продукцію.
Крім того, прем’єр підписала з представниками творчої і наукової інтелігенції, національно-демократичних сил, політичними та громадськими діячами України політичну угоду про взаємодію під час проведення другого туру виборів Президента та в період діяльності новообраного глави держави, повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вітає жителів міста під час робочої поїздки в Херсон.
Фото УНІАН.
Питання перебування ЧФ буде вирішено на користь національних інтересів
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович сказав, що в разі свого обрання главою держави перебування Чорноморського флоту Росії на території України буде вирішене в дусі взаємовигідного співробітництва двох країн. Про це він заявив під час спілкування з представниками кримських ЗМІ, повідомляє прес-служба регіоналів.
«Ми дуже уважно поставимося до цього питання. Воно буде вирішено не на шкоду національним інтересам України», — підкреслив Янукович. Водночас він додав, що питання базування ЧФ РФ у Криму буде вирішено так, що це не порушить стратегічних і дружніх відносин з Росією.
А вчора в Києві кандидат на пост Президента України Віктор Янукович підписав угоду з блоком лівих та лівоцентристських сил, від яких свій підпис поставив Петро Симоненко.
Відповідно до угоди, повідомляє прес-служба КПУ, кандидат на пост Президента В. Янукович підтримує та в разі перемоги на виборах бере до виконання «платформу практичних заходів від блоку лівих та лівоцентристських сил» (пропозиції кандидату на посаду глави держави).
Зі свого боку, блок лівих і лівоцентристських сил «організаційно та політично» підтримує кандидата на пост Президента В. Януковича.
Підготувала Наталя ДАВИЧ.