Днями Волинську область відвідав заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко. Під час зустрічі з журналістами в Луцьку він відзначив, що важливим фактором для прийняття рішення значної кількості людей (що голосували за інших кандидатів та не визначилися, кого підтримати у другому турі) буде чітке розуміння відмінності між кандидатами в Президенти Юлією Тимошенко і Віктором Януковичем. А також оцінка ефективності урядових команд обох кандидатів у президенти.
Фракція Блоку Юлії Тимошенко, зауважив Микола Томенко, з огляду на це обговорювала питання формування уряду. «У нас є готовність разом із Сергієм Тігіпком та іншими політиками формувати уряд, в який необхідно залучити найбільш професіональних фахівців з різних галузей, оскільки сьогодні перед країною стоять надзвичайно серйозні завдання і їх треба вирішувати», — зазначив Микола Томенко. Він наголосив: у БЮТ немає застережень щодо того, що в майбутньому уряді будуть представники не лише цієї партії, а й інших політичних сил, які сьогодні підтримують Юлію Тимошенко.
«Ідеально, — сказав М. Томенко, — щоб порівняння програм урядів відбулося 1 лютого на теледебатах, як це передбачено законом». Він також спрогнозував, що Віктор Янукович все-таки прийме рішення взяти участь у теледебатах, незважаючи на те, що його оточення всіляко відмовляє його від цього, повідомляє наш власний кореспондент Микола Якименко.
А під час робочої поїздки на Черкащину, передає наш власний кореспондент Лідія Титаренко, заступник Голови Верховної Ради України зустрівся з педагогічними колективами навчальних виховних закладів міста Золотоноші та ознайомився з роботою Золотоніської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І—ІІІ ступенів Черкаської обласної ради.
У закладі, де навчається і лікується 267 дітей з неспецифічними захворюваннями органів дихання, розповіли Миколі Томенку, що через нестабільність фінансування немає басейну, сучасного медичного обладнання. Педагоги звернулися з проханням до заступника глави парламенту допомогти їм вирішити ці проблеми.
Цього ж дня Микола Томенко побував у Черкаській центральній районній лікарні, де зустрівся з медичними працівниками. Кращим з них було вручено цінні подарунки від Кабінету Міністрів та Верховної Ради України. Відбулася зацікавлена розмова, на якій медпрацівники уточнювали у М. Томенка про надбавки до зарплат працівників, зайнятих у медицині.
Микола Томенко передав для вихованців більш як 520 дошкільних навчальних закладів диски «Слуханка для української малечі».
Фото В’ячеслава БЄЛОВА.