Рішення уряду про призначення Юрія Луценка виконувачем обов’язків першого заступника міністра внутрішніх справ зупинено. Як повідомила «Голосові України» прес-служба народного депутата Сергія Ківалова, «рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва дію розпоряджень Кабінету Міністрів, що утворили для Луценка «резервний майданчик» на чолі МВС, зупинено до завершення судового провадження». Із позовом до суду звернувся депутат Владислав Лук’янов.
До суду Партія регіонів звернулася в той же день, коли було звільнено і новопризначено Юрія Луценка. На думку представників цієї політичної сили, посаду виконуючого обов’язки міністра внутрішніх справ мав обійняти хтось із уже існуючих перших заступників міністра.
Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов спростовує інформацію про призупинення рішення Кабміну про призначення Юрія Луценка на посаду першого заступника міністра внутрішніх справ.
«На даний момент ні в уряді, ні в Міністерстві внутрішніх справ немає жодної ухвали жодного суду, яка б призупиняла рішення Кабінету Міністрів про призначення Юрія Луценка виконувачем обов’язків міністра внутрішніх справ», — сказано у заяві Турчинова, розповсюдженій прес-службою Кабміну.