Молодіжна адміністрація (МА) Івано-Франківської області протягом січня—травня цього року планує реалізувати 25 проектів. 
Серед них — «Банк ідей», «Політслем», «Молодіжний журнал», «Молодь ТВ», «Лікарня для ведмежат», «Гіркі наслідки солодкого плоду», «Спортзал для гуртожитку» та ін. Про це йшлося на засіданні Молодіжної адміністрації за участю представників громадських організацій та органів студентського самоврядування, що відбулося в Івано-Франківську.
Як підсумував голова МА Володимир Олійник, торік було реалізовано 22 проекти та проведено близько 60 заходів. Зокрема, «Школу лідерів» закінчили 420 молодих людей, а стажування в облдержадміністрації пройшли понад 60 учасників. Володимир Олійник відзначив важливість та креативність реалізованих проектів, а також налагодження співпраці з міжнародним фондом USAІD та громадськими організаціями Швеції, Польщі, Литви. Зважаючи на те, що серед молоді спостерігається мала активність на виборах, окремою ділянкою роботи Молодіжна адміністрація в цьому році визначила проект «Молодь голосує».
На Прикарпатті буде парк «Верховинський»
Президент України Віктор Ющенко видав указ про створення на Прикарпатті Національного природного парку «Верховинський». 
Парк загальною площею 12 тис. га буде розташований на території Верховинського району. До нього відійдуть землі держпідприємств «Верховинське лісове господарство» (9,1 тис. га) і «Гринявське лісове господарство» (2,9 тис. га), які протягом 2010—2012 років має бути передано в установленому порядку національному парку. Кабміну доручено в шестимісячний термін затвердити Положення про Національний природний парк «Верховинський». За словами начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області депутата облради Андрія Троценка, створення ще одного національного парку на Прикарпатті має зберегти біотичне різноманіття і сприяти забезпеченню для людей якісного відпочинку.
Хворим подали нові «Опелі»
Для сільських лікарень Прикарпаття надійшло 22 нові спеціалізовані автомобілі «Опель-Комбо». 
По новій машині «швидкої допомоги» отримав кожен район, а деякі — і по дві. Це автомобілі нового покоління, високопрохідні (що важливо для сільських і особливо гірських доріг) та економні у витрачанні пального. Раніше вісім лікувальних закладів області отримали апарати штучної вентиляції легень. Усе це — в рамках урядової програми поліпшення медичної інфраструктури на селі.