Запорізький міський голова Євген Карташов доручив заступникові начальника управління освіти та науки Наталії Вітковській виконувати обов’язки керівника цього структурного підрозділу. Поки що — на час відсутності начальника міськуправління Дмитра Секиринського, який затриманий міліцією за підозрою у розтраті бюджетних коштів, наданих на ремонт загальноосвітньої школи № 46.
— Я відсторонив його від роботи до з’ясування всіх обставин, — пояснив Євген Карташов. — Якщо вина не буде доведена, Дмитро Олександрович продовжить виконувати свої обов’язки. Якщо ж ні — отримає по заслугах. Кожний має нести відповідальність по закону. 
Ситуація, в яку потрапив опальний чиновник, доволі невтішна. Це — вже друга кримінальна справа, порушена проти нього. А провадження першої прокуратура м. Запоріжжя розпочала 21 грудня 2009 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки). Бо міське управління освіти та науки незаконно надало приватному підприємству земельну ділянку площею 17680 квадратних метрів на території дитячого дошкільного навчального закладу «Ромашка», зокрема 7968 метрів — для будівництва котеджів. Ще й закріпило право власності на цей наділ. А «круті», не довго думаючи, без отримання необхідних дозвільних документів, всупереч діючому законодавству, вирубали зелені насадження, зняли ґрунтовий покрив на всій ділянці і збудували «хатинки». Таким чином, за висновком прокуратури, незаконними діями Дмитра Секиринського під час укладання договору з приватним підприємством Запорізькій міській раді було завдано збитків на суму понад 1 мільйон 860 тисяч гривень.