Приємна подія відбулася 27 січня в Бурівській загальноосвітній школі І—ІІ ступенів. Школярі невеличкого села, в якому лише двоє(!) учнів мають удома комп’ютери, отримали в дарунок від «Голосу України» цілий комп’ютерний клас!
Адресу освітнього закладу підказав редакції народний депутат України Віталій Корж. Він уже п’ятий рік опікується комп’ютеризацією шкіл Чернігівщини. За цей час допоміг їм отримати близько 350 комп’ютерів, розробив 15 учнівських сайтів. Нині народний обранець «пробиває» Інтернет у шкільне життя кількох районів. Саме він як найактивніший депутат-дописувач до парламентського видання і виконав почесну місію з вручення цінного подарунка школі, яка в Городнянському районі займає друге місце за рейтинговими показниками.
— Газету «Голос України» отримують в усьому світі, — зауважив В. Корж під час зустрічі зі школярами, педколективом Бурівської школи. — Бо вона несе правду про нашу Україну, про все те, що хвилює думаючих українців.
До того ж народний депутат подарував учасникам заходу ксерокопії своїх резонансних статей, надрукованих у газеті Верховної Ради. Шкільна бібліотека отримала також від В. Коржа щойно видану книгу «Не по словах, по справах пізнаєте їх». Це збірка його публіцистичних виступів, друкованих у «Голосі України». Депутат пообіцяв у подальшому опікуватися «голосоукраїнським» комп’ютерним класом.
В урочистому заході взяв участь голова Городнянської районної ради Олександр Верхуша.
— Складаю велику подяку газеті Верховної Ради за таку добру справу для наших дітей, — сказав він.
Своїми враженнями поділилася і директор Бурівської загальноосвітньої школи І—ІІ ступенів, голова постійної комісії з питань соціального захисту населення сільської ради Валентина Дрібноход:
— Я дуже вдячна, що нарешті почутий голос Бурівки, отакої маленької школи, де навчається 45 учнів, виховується 15 дошкільнят. Незважаючи на те, що ми так далеко від Києва, від Чернігова, це не заважає нам тримати високий рівень навчання. Досить сказати, що наші учні постійно стають призерами обласних, всеукраїнських олімпіад. Особливо ми пишаємося тим, що на півночі України діти отримають добрі знання з української мови та літератури. І в цьому велика заслуга відмінника народної освіти, талановитого педагога Наталії Василівни Карпенко.
...Першими ознайомилися з комп’ютерами семикласники. В учительки інформатики Надії Павлової очі горять від радості, що тепер кожен випускник матиме в комп’ютерному класі під час уроку своє робоче місце.
Народний депутат України Віталій Корж разом із головою Городнянської районної ради Олександром Верхушею дають перші комп’ютерні уроки бурівським школярам.
Городнянський район
Чернігівської області.
Фото автора.