Під час учорашнього позачергового засідання уряду Юрія Луценка призначено першим заступником міністра внутрішніх справ — виконуючим обов’язки міністра. Про намір ухвалити таке рішення прем’єр Юлія Тимошенко повідомила відразу ж після того, як Верховна Рада відправила міністра у відставку. При цьому вона заявила, що відставка Ю. Луценка була прогнозованою, оскільки він стояв на заваді фальсифікації виборів, не допустивши захоплення поліграфкомбінату «Україна» та додаткового друку виборчих бюлетенів. «Не потрібно жодних екстремальних висновків робити з цієї теми. Ми були готові до цього, і тому Юрій Луценко сьогодні на засіданні уряду о 13.00 буде призначений першим заступником міністра внутрішніх справ — виконуючим обов’язки. Він буде очолювати міністерство і надалі запобігатиме фальсифікаціям», — сказала вона. Сам Ю. Луценко після урядового рішення повідомив, що продовжує керувати Міністерством внутрішніх справ. «Я приймаю рішення Верховної Ради, але також приймаю рішення уряду про запровадження посади першого заступника — в. о. міністра внутрішніх справ. Прізвище цього заступника — Луценко Юрій Віталійович», — сказав він під час прес-конференції. Він також запевнив, що не дозволить кинути країну в анархію та насилля і пообіцяв, що органи міліції забезпечать стабільність виборчого процесу, як це було у першому турі.
Водночас керівник виборчого штабу Віктора Януковича, народний депутат Микола Азаров повідомив, що у разі призначення Ю. Луценка першим заступником та в. о. міністра фракція Партії регіонів звернеться до суду. «Якщо таке дурне рішення, що показує ступінь агонії Тимошенко, буде, ми, безумовно, звернемося до суду», — заявив він, додавши, що уряд не може призначити нового першого заступника міністра внутрішніх справ, оскільки відсутній міністр, який повинен пропонувати кандидатуру. Окрім того, народний депутат Микола Джига не виключив, що це рішення уряду може бути зупинене Президентом. 
Учора прем’єр Ю. Тимошенко також висловила переконання, що після перемоги на президентських виборах за участю Сергія Тігіпка вдасться сформувати потужну інтелектуальну команду, котра запропонує якісну програму розвитку країни. «Я дуже рада з того, що Сергій Тігіпко дав позитивну відповідь (у разі її перемоги очолити уряд. — Авт.), і думаю, що відразу після завершення президентських виборів ми почнемо готувати програму для країни, почнемо радитися і складати професійну команду на всіх рівнях і на всіх щаблях влади. Думаю, якраз таку сильну молоду команду, команду, яка має високий інтелект, і треба збирати новому Президенту», — сказала вона. При цьому зауважила, що «більшість у Верховній Раді після виборів Президента й після перемоги буде створено досить швидко, тому що потрібна виключно воля глави держави, щоб створити більшість у парламенті». Окрім того, Ю. Тимошенко зазначила, що після перемоги на президентських виборах хотіла б бачити у своїй команді не лише Сергія Тігіпка, але й Арсенія Яценюка та Анатолія Гриценка.