В українському медіа-просторі запрацював новий суспільно-політичний сайт «ЄвроАтлантика», створений зусиллями Інституту Євро-Атлантичного співробітництва (ІЄАС) за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.
Як зазначив під час презентації в «Укрінформі» головний редактор сайту Володимир Горбач, ідея полягає в тому, щоб об’єднати всіх людей, які активно цікавляться євроатлантичною тематикою, — журналістів, експертів, дипломатів, державних службовців, представників громадськості. Веб-сайт містить розділи новин, статей, періодики, офіційних документів.
Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, директор ІЄАС Борис Тарасюк зі свого боку зауважив: «Не може бути забагато інформації, а тим паче каналів поширення інформації про євроатлантичну інтеграцію, взаємодію між Україною і НАТО, місце і роль України в європейській та глобальній системі безпеки». На його переконання, створення нового ресурсу сприятиме заповненню цієї прогалини в інформаційному просторі держави.
Борис Тарасюк також поінформував, що має намір запровадити особистий блог на «ЄвроАтлантиці», завдяки чому відвідувачі сайту зможуть ставити запитання про відносини України та НАТО. Водночас він наголосив, що для дієвих кроків, які наблизили б нашу державу до цінностей Північноатлантичного простору, недостатньо лише інформаційної діяльності — необхідні конкретні дії на всіх рівнях.