У Запоріжжі передано до суду кримінальну справа стосовно 19-річного та 17-річного молодиків, які скоїли низку розбійних нападів на громадян і дрібні комерційні заклади. Зловмисники використовували під час нападів травматичний пістолет закордонного виробництва, а обличчя ховали під масками.
Перший їхній наліт на овочевий кіоск стався 16 жовтня минулого року. Історія замовчує той факт, на яку здобич розраховували парубки, але, мабуть, вони були глибоко розчаровані, побачивши, як під дулом пістолета продавщиця вигребла з-під прилавка купку дрібних монет. На такі гроші не дуже погуляєш, і того ж дня кримінальна пара напала на магазин-склад. І тут їм не поталанило, бо поклали до кишені всього 300 гривень. Щоб «підсолодити» гірку пігулку невдачі, розбійники прихопили ще й коробку цукерок.
І після того, як у касі чергового магазину хлопці «зняли» лише 500 гривень, вони почали вистежувати поодиноких перехожих. Зокрема, в темному місці перестріли мешканку Комунарського району і вимагали, аби вона віддала їм гроші та цінні речі. Коли жінка, яка мала при собі 2500 гривень, спробувала втекти, негідники відкрили по ній стрілянину з «травматика», а після того, як потерпіла впала, ще якийсь час били її ногами.
Покарання за такі злочини передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна. Але, як завжди, останню крапку у цій справі поставить суд.