139 тисяч літрів молока випивають за рік школярі міста Кам’янця-Подільського. 
Тутешня влада поставила собі за мету: подбати, щоб на шкільні кухні потрапляло лише якісне молоко. Бо ж відомо, що більшість випадків масових отруєнь у дитячих та шкільних закладах, в оздоровницях найчастіше траплялися саме через недоброякісні молочні продукти. «Треба брати його в місцевих виробників, яких простіше контролювати, бо вони поруч. Довіряти будемо тим, хто й сам пильнує за якістю, має сучасну лабораторію і не женеться за довгою гривнею, а серйозно працює на імідж торгової марки, дбає про здоров’я споживача та його постійну довіру, — пояснює міський голова Анатолій Нестерук. — Таким вимогам до постачальників відповідає відома виробнича фірма «Деметра», якою керує Анатолій Зелениця». Цю думку підтримали одностайно, бо кожен посадовець — і сам споживач, тож у місцевій продукції орієнтується.
У «Деметри» молоко не тільки від власних породистих корів, а й сертифіковане за європейським стандартом, який передбачає виробництво харчового продукту без контакту з руками людини. Під час апаратного доїння просто з корівників молоко потрапляє в цех спеціальним молокопроводом, належно охолоджується. «Деметра» запропонувала й найбільш прийнятні ціни. До речі, свою продукцію за досить помірною вартістю вона постачає не лише у школи міста, а й облаштувала в центрі міста продаж молока на розлив для населення. Тут можна було часто й чергу побачити: для пенсіонерів, малозабезпечених важлива кожна копійка, а тут ціна за літр нижча аж на дві гривні.
Окрім молока, «Деметра» нині готується постачати в школи і твердий сир. Цей продукт виробничої фірми теж заслуговує на високу оцінку. Бо вже тричі завоював визнання на конкурсі «100 кращих товарів України». Торік дипломами було нагороджено «Едам» та «Російський», цьогоріч — «Мааздамер», який вважають елітним сортом. Його виробництво досить складне, тож на Хмельниччині цей сир майже ніхто не виготовляє. А «деметрівці», маючи власну сировину, можуть собі це дозволити.
Так само прискіпливо перевіряли вершкове масло, щоб відібрати для дітей найкраще. З’ясувалося, що навіть торгові марки, які раніше славилися якісною продукцією, тепер додають до масла не менш як 18 відсотків соєвої чи пальмової олії. Деякі виробники зізнаються: нині їм не вистачає молочної сировини. «А може, бракує іншого — добросовісності?» — запитують споживачі. Міська влада все-таки відібрала масло, яке на сто відсотків є вершковим, а молокопереробникам готова сприяти в пошуках якісного молока. Тільки б вони більш відповідально почали ставитися й до споживачів. Тим часом батьки школярів Кам’янця-Подільського можуть бути спокійні, відправляючи до школи свою дитину: там її нагодують лише якісними молочними продуктами.