На продовольчому ринку стався стрибок цін. Водночас подорожчали молоко, молочні вироби, яйця курячі, м’ясо, овочі, цукор, гречка, твердий сир, ковбаса, вершкове масло.
Якщо зростання цін на овочі можна ще виправдати морозами, що обрушилися на регіон, і проблемами стосовно зберігання картоплі, моркви та цибулі, то стрімкий стрибок ціни на цукор пояснити важко. Картопля за тиждень подорожчала на півтори гривні, капуста й буряк — на гривню. Експерти передвіщають, що стійкі морози спровокують подальше підвищення цін на овочі.
Однак на ринках і в супермаркетах багатолюдно. Не такими темпами, як раніше, але на прилавках молоко, сир, сметана, масло вершкове не затримуються. Сьогодні в торговельній мережі Одеської області з’явилися товари, ціни на які почали знижуватися. Йдеться про кефір, який подешевшав на 2,5 гривні, й апельсини (зниження становило 2,66 гривні за кілограм).
Ціни на основні види продовольства в Одесі (за 1 кг): свинина на ребрі — 45 гривень, яловичина на ребрі — 30, свиняча вирізка — 47, яловича вирізка — 43, ковбаса варена — 45, молоко (за літр) — 5,7 гривні, гречка — 5,12, рис — 12, олія (0,5 л) — 5,45, сир кисломолочний — 26, сир твердий — 65, картопля — 4, буряк — 5, морква — 5, капуста — 4,95 гривні.