З полиць тернопільських магазинів почала зникати олія, деякі крупи, не всюди є цукор. Ажіотажу поки що немає, але народ у передчутті підвищення цін потроху скуповується. Хоч подорожчання продуктів і так суттєве: вони як зросли у ціні напередодні свят, так назад і не повернулися. Більше того, в січні продовжували рости. Зокрема, на гречку, рис, живу і морожену рибу, особливо різко — на молоко, сметану, сир, масло. Ціни на ці харчі та свинину і яловичину, птицю, яйця, борошно, макарони, деякі види хліба є вищими, ніж у середньому по Україні. І це при найнижчому в державі рівні середньомісячної зарплати. За кілограм цукру на ринку вже просять 11 гривень, у магазинах — трохи менше, але там він не завжди є.
Між тим, торік Тернопільщина виробила 134 тисячі тонн цукру при річному споживанні 43 тисячі тонн. Однак цей продукт чомусь завозять із Дніпропетровської, Хмельницької, Чернівецької областей за вищими цінами, ніж їх декларують місцеві виробники. На спільному засіданні обласної робочої групи з урегулювання цінової ситуації на споживчому ринку та громадської експертної ради з питань індексації цін, що діє при облдержадміністрації, доручено управлінням агропромислового розвитку та економіки сприяти укладанню договорів між торгівлею і місцевими виробниками про пряму поставку цукру, що має врегулювати ціни на нього. Запаси цукру в області значні, тож дефіциту не повинно бути. Вирішено посилити контроль за формуванням цін на продукти і їхньою якістю. Крім цукру, перевірять правомірність підвищення цін на молокопродукти та олію. Посилять контроль і за формуванням тарифів на квартплату, комунальні послуги.