В акціонерному товаристві «Лисичанська сода» триває конфлікт між адміністрацією й трудовим колективом. Не довіряючи керівникам, робітники взяли під свій контроль весь виробничий процес. Зокрема, вони запобігли вивезенню з території «Лиссоди» 14 вагонів з готовою продукцією. Під час обідньої перерви працівники цехів заблокували залізничний виїзд і зупинили переправляння вагонів з лугом «на той бік» заводу, де працює приватне виробництво колишнього генерального директора «Лисичанської соди».
За інформацією голови незалежної профспілки Світлани Топило, на продукцію немає накладної і її намагаються вивезти лише за перепусткою. Робітники вважають: якщо продукція покине територію підприємства, то «грошей завод не побачить, і з ними ніхто не розрахується». Запевненням заступника гендиректора ВАТ «Лисичанська сода» з комерційних питань Андрія Плахотіна про те, що продукцію відправляють на розфасовку для її реалізації, люди не вірять. Лідер незалежної профспілки запропонувала пікетникам удатися до рішучіших заходів. За її відомостями, з 1 лютого «ЛЕО» має намір припинити поставку електроенергії на содовий завод через великі борги.
Непохитні й чиновники компанії «Газ України». «Лиссоді» пропонується погасити свій багатомільйонний борг за спожиту пару банківським векселем або працювати за давальницькою схемою. Ці умови поки що неможливо виконати. Учасники переговорів роз’їхалися погоджувати подальші дії зі своїм керівництвом. Як запевняє міський голова Лисичанська Сергій Дунаєв, він «не дасть спокою ні «Газу України», ні російському власникові «Лисичанської соди» доти, доки ситуація не зміниться на краще».