Донецьку, як одному з міст, яке прийматиме Євро-2012, потрібно докласти ще багато зусиль, щоб виконати гарантії з підготовки інфраструктури, надані УЄФА. Про це заявив під час засідання обласного оргкомітету з підготовки та проведення турніру голова облради Анатолій Близнюк. Цього року пріоритетними об’єктами стануть аеропорт, готелі і система наземного транспорту. Ситуація ускладнюється тим, що бюджетно-фінансова система країни наблизилася до стану колапсу, зазначив керівник області. Крім того, гарантії приватних інвесторів, які пообіцяли спорудити готелі, також потребують постійного контролю за виконанням. Підприємці гарантували УЄФА 2044 номери категорій п’ять, чотири і три зірки в об’єктах, що споруджуються чи реконструюються. Якщо терміни порушать, здатність Донецька розмістити всіх учасників чемпіонату поставлять під сумнів.

Щодо одного з основних об’єктів — аеропорту, то вже наступного місяця повинна надійти передоплата за його будівництво, а наприкінці жовтня польоти повинні переключитися на нову штучну злітно-посадочну смугу. Якщо ж будівництво відставатиме від графіка, у травні буде прийнято рішення облаштовувати тимчасові термінали.
Для організації ефективної роботи наземного транспорту передбачено реконструкцію залізничного вокзалу в обласному центрі та будівництво нового приміського вокзалу. Крім того, в державній цільовій програмі підготовки і проведення Євро-2012 передбачено будівництво автошляхів, але, за словами А. Близнюка, програма фактично не виконується.