Із різних регіонів України надходить невтішна інформація про стан місцевих бюджетів.
Зокрема, начальник департаменту фінансової політики Львівської міськради Олег Іщук заявив, що Державне казначейство не виконало фінансових зобов’язань перед містом на суму 132 мільйони гривень, повідомляє наш власний кореспондент Ірина ЄГОРОВА. Серед грошей, які Львів не отримав, чимало банківських відсотків, 100 мільйонів гривень позики на будівництво стадіону, облігації, випущені на ремонт доріг тощо. Сьогодні за наявності грошей на рахунку Львів не може оплатити харчування школярів, хворих у лікарнях, медикаменти, енергоносії, одноразові виплати при народженні дитини, допомогу по догляду за дитиною до трирічного віку. З минулого року очікують своїх грошей і матері-героїні. Львівська міськрада подала позов до суду на головне управління Державного казначейства у Львівській області й передала матеріали в прокуратуру.
Чернігівський міськвиконком також готує позови до казначейства, оскільки не може належним чином користуватися власними бюджетними коштами, повідомляє наш власний кореспондент Сергій ПАВЛЕНКО. Досі не проплачено 1,2 мільйона гривень за тепло освітнім закладам, майже 300 тисяч гривень за виконані роботи з благоустрою у Деснянському районі, 80 тисяч видатків на придбання інсуліну. Загалом щойно міське казначейство повернуло назад бюджетним організаціям 270 платіжок на 2,6 мільйона гривень.
Із видатків загального та спеціального фондів місцевих бюджетів Івано-Франківської області не проведено фінансування на суму 18,9 мільйона гривень, повідомляє наш власний кореспондент Дарина НАЗАРЧУК. Окрім того, з Державного бюджету регіон недоотримав 5,1 мільйона гривень видатків стабілізаційного фонду та 8,4 мільйона — субвенції на пільгове перевезення окремих категорій громадян. На сесії Івано-Франківської обласної ради ухвалено звернення до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів про ці проблеми.
Водночас у зверненні вказано, що на рахунок головного управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації надійшли спонсорські кошти від підприємств, установ і організацій на фінансування соціально-економічного розвитку регіону в сумі 5,5 мільйона гривень. Однак їх не профінансовано головним управлінням обласного Державного казначейства в грудні 2009 року. Не проплачено зі скарбнички розвитку обласного бюджету й 3,4 мільйона гривень за виконані будівельні роботи, через що до місцевих бюджетів не надійшов податок з доходів фізичних осіб. Голова облдержадміністрації Микола Палійчук, який брав участь у роботі сесії облради, зауважив: «Кошти на наших рахунках були, але у нас ці кошти вкрали». За словами Миколи Васильовича, в Київ повернуто чотири мільйони гривень.