На державному підприємстві «Поліграфкомбінат «Україна»» запровадять жорсткіший режим. Таке повідомлення розмістили у вівторок на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ.
Як відомо, в понеділок РНБО ухвалила рішення про забезпечення охорони режимного об’єкту внутрішніми військами. На час, коли МВС оприлюднило свою заяву, за словами заступника міністра Олександра Савченка, в структурі проводилися підготовчі заходи для взяття «України» під охорону.
Водночас, ідеться в міністерському повідомленні, урядом опрацьовується питання про надання поліграфкомбінату «Україна» особливого статусу, відповідно до якого на підприємстві запровадять більш жорсткі режимні умови. Це має унеможливити самовільний доступ на територію цього об’єкта будь-яких осіб, у тому числі народних депутатів. Тим часом у вівторок деякі парламентарії все ще перебували на території комбінату, повідомив Департамент зв’язків з громадськістю МВС України.
Натомість учора на брифінгу керівник поліграфкомбінату «Україна» Валентин Музика заявив, що звернеться до СБУ з проханням надати йому додаткову охорону. Він поінформував, що на нього, як «на директора чиниться тиск» і що всі його «пересування проходять у супроводі одного й того ж джипа».
Валентин Музика визнав, що одна зі структур «ЄДАПС» постачає полікарбонатні сторінки для виготовлення закордонних паспортів. І повідомив, що бійка за зміну керівництва комбінату в понеділок коштувала підприємству 170 тисяч.