Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко під час робочої поїздки на Полтавщину зустрівся з викладачами та студентами природничого факультету Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Короленка. Микола Томенко прочитав відкриту лекцію та презентував свої книги — «Історія української Конституції», «Теорія українського кохання», «Український романтик Микола Гоголь». До речі, остання з них розпочала свій шлях саме з Полтави 1 квітня минулого року — в день 200-річчя видатного письменника, яке урочисто відзначалося на його батьківщині. Заступник Голови Верховної Ради презентував молоді також диски «Головні пісні та мелодії України», «Слуханка для української малечі», «Живі голоси»  (із серії «Класика української літератури»), «Лебеді материнства. Живий голос Василя Симоненка», які створені у рамках спільного проекту фонду «Справедлива Україна» та Національної телерадіокомпанії України.
Довкола цих проектів відбулася відверта розмова щодо проблем української мови з філологами навчальних закладів Полтави. А в Галереї мистецтв Микола Томенко зустрівся з керівниками дитячих садочків міста, які теж доволі високо оцінили унікальність «Слуханки...», яка складається з двох частин: у першій — українські народні казки, казки народів світу та так звані авторські у виконанні професіональних акторів, а у другій — дитячі пісні, колискові, колядки, щедрівки та лічилки (всього диск складається з 77 творів). Віднині він з’явиться в усіх дошкільних закладах не лише Полтави, але й області. А разом з диском у полтавських дитсадках незабаром з’являться
і... програвачі. Міський голова Полтави Андрій Матковський запевнив присутніх: про те, щоб в кожному дитячому садочку міста з’явився музичний центр, подбають депутати міської ради. Ідею тут же підтримав народний депутат України Вадим Петренко, який пообіцяв, що за власні кошти придбає п’ять музичних центрів!
— Наклад «Слуханки...» 15 тисяч примірників, — зазначив Микола Томенко. — Тож її одержать усі дошкільні заклади України. Але у нас в країні 23 тисячі шкіл, а дитсадків — 15 тисяч, отож бачте, який у нас «дефіцит» дошкільних закладів. Скільки нам тут іще треба зробити... Час уже переходити від «теоретичного патріотизму» до патріотичних справ.

Фото автора.