Учора прес-служба БЮТ повідомила, що вранці 27 січня групою невідомих осіб захоплено приміщення Київського апеляційного адміністративного суду (КААС).
«Напад було здійснено під керівництвом членів Партії регіонів Валерія Бондика та Юрія Мірошниченка. Народні депутати проникли до кабінету голови суду Анатолія Денисова і зламали базу даних у його комп’ютері», — йдеться в повідомленні.
У такий спосіб, переконані бютівці, регіонали намагаються чинити тиск на КААС. Оскільки саме вчора представники Феміди мали розглянути позов Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко проти ЦВК щодо реєстрації грузинських спостерігачів, а також скарги Віктора Януковича про начебто незаконну агітацію.
Cам регіонал Юрій Мірошниченко повідомив, що це була «абсолютно рядова перевірка». «Два народних депутати з профільних комітетів прийшли з’ясувати обставини, які випливають зі звернень громадян. Голова суду не зовсім адекватно сприйняв запитання, намагався погрожувати тим особам, які нас пропустили. Він справді підтвердив факт, що система не діє», — сказав народний депутат. І додав, що так і не зміг отримати в Київському апеляційному адміністративному суді відповідь щодо роботи суду.
У свою чергу голова Київського апеляційного адміністративного суду Анатолій Денисов звинуватив народних депутатів у блокуванні роботи суду. В інтерв’ю «Голосові України» він повідомив, що звернувся до Ради суддів України, Ради суддів адміністративних судів та до місії спостереження ОБСЄ у зв`язку з блокуванням роботи КААС.