У знаменитий Шоколадний будиночок — колишній особняк купця і мецената Семена Могилевцева, що на вул. Шовковичній, 17, почнуть водити екскурсії. У різний час він мав інше призначення, але найбільше відомий тим, що в ньому брали шлюб десятки тисяч киян. Досі він був просто відкритий для відвідувачів, які нині можуть оглянути лише три відреставровані зали — «білий», «новоросійський» і «модерн». Вартість екскурсії поки що невідома.
Вертоліт для НП
Головне управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА визначило 17 земельних ділянок для можливого розміщення на них мережі вертолітних майданчиків розміром орієнтовно 20 на 30 метрів. Відстань від них до висотних будинків становить не менш як 150 метрів. Більшість ділянок розташовані на території медичних установ. На певний період, пояснюють у КМДА, адміністрація не даватиме дозволу на їхнє використання приватним вертольотам, але, можливо, пізніше вони зможуть це робити.
Такі само люди, як усі
Медико-соціальна експертна комісія і центри зайнятості Києва розпочинають спільну роботу щодо адаптації інвалідів у суспільство, зокрема, їх працевлаштування. Корисного досвіду набуто торік, коли Центр медико-соціальної експертизи налагодив співпрацю з міським Фондом зайнятості, громадськими та благодійними організаціями інвалідів. Завдяки поліпшенню лікування, діагностики та індивідуальним програмам реабілітації хворих також істотно зменшилась кількість осіб, визнаних інвалідами, в тому числі, І та ІІ груп.
Померли у вогні
З початку року в столиці під час пожеж загинули 12 осіб, троє постраждали. Основною причиною їх виникнення переважно є необережне поводження з вогнем. Про це інформує пожежно-рятувальна служба Києва.
В ополонку!
Для дедалі більшої кількості киян купання у річці не закінчується з настанням осені: вони пірнають у Славутич будь-якої пори року й за будь-якої погоди. Навіть у січневі морозні дні ополонки в Дніпрі, що в Гідропарку, не замерзають, бо охочих до зимового занурення не бракує.
Ялинки — на добрива
«Київзеленбуд» пообіцяв переробити на добрива викинуті новорічні ялинки. Дробарки перетруть стовбури й товсте гілля на тріски й тирсу, котрі пізніше використовуватимуть як добриво або утеплення рослин у теплицях.