Намагання тернопільської влади вирішити питання з вивезенням сміття отримало чергову відсіч. Цього разу — від мешканців сіл Миролюбівка, Лучка Тернопільського району та прилеглих населених пунктів Воля, Дружба, Микулинці Теребовлянського району. 
Вони зібралися на громадські слухання у тісному клубі села Лучка. Сюди прибули голова обласної ради Олексій Кайда, депутати обласної ради, представники Тернопільських міської та районної рад. 0днак порозуміння укотре влада не знайшла. Люди висловилися категорично проти розміщення на території Миролюбівської сільської ради полігона для тимчасового складування твердих побутових відходів і будівництва сміттєпереробного заводу. Їх обурило те, що полігон почали облаштовувати, навіть не порадившись з громадою. Більше того, нелегально вивозять сміття.
На зборах було прийнято рішення зобов’язати владу протягом двох тижнів ліквідувати стихійне сміттєзвалище, відшкодувати збитки, завдані навколишньому середовищу, припинити роботи з облаштування полігона для відходів, скасувати державний акт на право власності, виданий Тернопільській міській раді на земельну ділянку в Миролюбівці. Для Олексія Кайди таке рішення громади не стало несподіванкою. Він вважає це закономірним наслідком того, що влада, не порадившись з людьми, почала діяти. З огляду на це, сказав він, знайти нову ділянку буде важче.
З часу перекриття дороги на Малашівське сміттєзвалище, куди донедавна вивозили відходи з обласного центру, державна екологічна інспекція Тернопільської області зафіксувала близько тридцяти випадків несанкціонованого складування твердих побутових відходів з Тернополя у Збаразькому, Кременецькому, Підволочиському районах. Надходять повідомлення, що нелегально вивозиться сміття і в інші райони. Зібрані матеріали екологи передали прокуратурі області.