«Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці на своєму засіданні 20 січня 2010 року заслухав інформацію Рахункової палати України щодо результатів аудита ефективності використання коштів державного бюджету на забезпечення діяльності Міністерства праці та соціальної політики України.
У засіданні комітету взяли участь представники Рахункової палати України, міністерств праці та соціальної політики, економіки та фінансів, Головного управління державної служби, центральних органів виконавчої влади, які опікуються цими питаннями, всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців та профспілок, засобів масової інформації.
Під час обговорення зазначеного питання народні депутати України — члени комітету звернули увагу учасників засідання на неприпустимість допущення нецільового використання коштів державного бюджету. За інформацією Рахункової палати України порушено Порядок використання коштів резервного фонду бюджету, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 р. № 415. Зокрема, урядом виділено 28,1 млн. грн. з резервного фонду на забезпечення у 2009 році діяльності новоутвореної державної установи «Соціальний контактний центр» штатною чисельністю 254 одиниці.
За результатами засідання комітетом прийнято рішення з відповідними рекомендаціями, яке, зокрема, було направлено до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити викладені факти, при їх підтвердженні вжити заходів прокурорського реагування».