Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має виконати закон про підвищення соцстандартів. А ще — припинити загравати з медиками та освітянами і не робити їм передвиборчі дешеві доплати. Про це заявив у інтерв’ю народний депутат від Партії регіонів Михайло Папієв, інформує офіційний сайт ПР.
За його словами, і в регіонах, і в столиці бюджетники отримують «голу» ставку із затримкою на один-два тижні. Такі само проблеми і з виплатами пенсій, отриманням допомоги по догляду за дитиною.
Михайло Папієв нагадав, що відповідно до Закону України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати» з 1 січня 2010 року встановлено мінімальну зарплату у розмірі 869 гривень. «Тому не треба встановлювати надбавки у вигляді 20—30% від розміру посадових окладів (тарифної ставки) працівників бюджетних установ, який заморожений уже другий рік поспіль на рівні 545 гривень за місяць, та дурити людей, а доплатити бюджетникам від 600 до 1200 гривень, гарантованих законодавством», — підкреслив парламентарій.