Комітет з питань економічної політики рекомендує парламентові прийняти за основу проект змін до закону про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.
На засіданні зазначалося, що законопроект, внесений Кабінетом Міністрів, розроблено з метою вдосконалення системи захисту державних секретів під час процедури банкрутства підприємств, що здійснюють діяльність, пов’язану з державною таємницею. Зокрема, відповідно до документу, на таких підприємствах арбітражний керуючий повинен мати або оформити допуск до державної таємниці.
Під час обговорення наголошувалося на тому, що коли боржник провадить діяльність, пов’язану з державною таємницею, при порушенні справи про його банкрутство повідомляється підприємство, власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, установа та організація, що є замовником секретних робіт, а також орган Служби безпеки України, який дав дозвіл на провадження діяльності, пов’язаної з державною таємницею, та в разі необхідності до розгляду справи залучаються їх представники.
При ліквідації режимно-секретного органу матеріальні носії інформації, що стосуються наявних у боржника секретних незавершених науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт, котрі виконувалися в рамках державного оборонного замовлення, передаються замовнику відповідно до договору, укладеного на виконання цих робіт.