На XXІ зимові Олімпійські ігри поїде 51 український спортсмен (у тому числі десять резервістів), 34 тренери та представники персоналу (у тому числі троє резервістів), 9 лікарів (один — резервіст).
Також у складі офіційної делегації до Канади вирушать міністр спорту Юрій Павленко, президент НОК Сергій Бубка, шеф української місії Ніна Уманець.
Біатлон. Чоловіки — Андрій Дериземля, Сергій Семенов, В’ячеслав Деркач (усі — Чернігівська область), Сергій Седнєв, Олександр Біланенко (обидва — Сумська); жінки — Оксана Хвостенко (Чернігівська), Лілія Вайгіна-Єфремова (Київ), Віта Семеренко, Валентина Семеренко (обидві — Сумська), Олена Підгрушна, Людмила Писаренко (обидві — Тернопільська).
Фігурне катання. Спортивні пари — Тетяна Волосожар/Станіслав Морозов (Київ), Катерина Костенко/Роман Талан (Дніпропетровська). Танцювальні пари — Ганна Задорожнюк/Сергій Вербило (Київ). Одиночне катання — Антон Ковалевський (Київ).
Лижні перегони. Валентина Шевченко (Київська), Марина Анцибор (Сумська), Віта Якимчук (Харківська), Катерина Григоренко (Хмельницька).
Стрибки з трампліна. Віталій Шумбарець (Тернопільська), Володимир Бощук, Олександр Лазарович (обидва — Івано-Франківська).
Лижне двоборство. Володимир Трачук (Тернопільська).
Санний спорт. Одиночки — Наталія Якушенко (Тернопільська), Лілія Лудан (Київська); двійки — Андрій Кісь, Юрій Гайдук, Тарас Сеньків, Роман Захарків (усі — Львівська).
Фрістайл. Ольга Волкова (Миколаївська), Надія Діденко (Івано-Франківська), Ольга Полюк (Рівненська); Олександр Абраменко (Миколаївська), Енвер Аблаєв, Станіслав Кравчук (обидва — Закарпатська).
Гірськолижний спорт. Богдана Мацьоцька (Івано-Франківська), Анастасія Скрябіна (Закарпатська); Ростислав Фещук (Київ).
Резерв: Алла Бекназарова (Харківська), Марина Галайджян (Львівська), Тетяна Завалій (Сумська), Володимир Зуєв (Харківська), Роман Лейбюк (Івано-Франківська), Сергій Лифіренко (Сумська), Лада Нестеренко (Харківська), Роман Прима (Чернігівська), Інна Супрун (Сумська), Аннамарі Чундак (Закарпатська).
До речі, урочисті проводи українських олімпійців відбудуться 3 лютого в Українському домі в Києві. Про це розповів президент НОК Сергій Бубка. А 11 лютого у Ванкувері в Олімпійському селищі відбудеться церемонія підняття Державного прапору України та відкриє свої двері Український олімпійський дім. 15 лютого в ньому планується проведення урочистого прийому від імені України, на який запрошені почесні гості, зокрема президент МОК Жак Рогге.
— Ми підписали меморандум про співпрацю з українською громадою в Канаді. І маємо велику допомогу. Представники діаспори зробила все, щоб був наш олімпійський дім у Ванкувері, та й підтримка місцевих уболівальників нам дуже важлива», — сказав Сергій Назарович.
...Олімпіада 2010 року стане першою, на якій церемонія відкриття і закриття відбудеться під дахом. Станеться це у найбільшому в світі надувному стадіоні Плаза Британської Колумбії (BC Place Stadіum). Ігри триватимуть з 12 по 28 лютого.
«Золотий» аванс?
Біатлон. Антхольц (Італія). Кубок світу. 6-й етап завершився тріумфом українця Сергія Седнєва (на знімку). Наш спортовець виграв індивідуальні перегони з результатом — 54.06,7. Другим фінішував Мезотич із Австрії — відставання 44,9 (2), третім — фрацуз Беф — 54,3 (1).
Це перший лункий успіх Сергія Седнєва. Вітаємо його із золотою медаллю і сподіваємося, що і в олімпійському Ванкувері Сергій разом із колегами по команді налаштовуватиметься як слід і боротиметься за високе місце.
Хоча керівники нашого біатлону конкретних олімпійських обіцянок не дають. Зокрема, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив: «Наша проблема в тому, що не вистачає резерву —- талановитих молодих спортовців. Ми до збірної обираємо з 10—15 осіб. А в Росії, для прикладу, з півтори сотні... Відсутність конкуренції і дає такий результат. Чого чекати від наших чоловіків на Олімпіаді? Поживемо — побачимо. Ми ставимо перед ними, так само, як і перед жінками, лише одне завдання — виступити якнайкраще. Конкретних місць не плануємо. Головне, щоб спортсмени напередодні Ігор не захворіли або не травмувалися», — зазначив пан Бринзак.
Фото з сайту Федерації біатлону України.