Баскетбол. Це сумне повідомлення з’явилося на офіційному сайті донецького клубу. І його оприлюднив гендиректор донеччан Валерій Плеханов.
«На превеликий жаль, у нашому сильному в промисловому і фінансовому відношенні обласному центрі так і не знайшлося людини, яка була б готовою підставити нам плече допомоги в складний час», — йдеться у зверненні пана Плеханова.
«Через невдачі на міжнародній арені і хворобу нашого президента Сергія Дядечка в січні повністю припинилося фінансування проекту. На сьогоднішній день ситуація не зрушила з мертвої точки, а тому я не можу втримати у складі таких майстрів, як Івшин, брати Кривичі, Оснач, а також баскетболістів, які побажали допомогти команді в критичний період. Продовжувати виступ дублюючим складом, а значить — програти решту матчів регулярного сезону, не вважаю доцільним. Це тільки зашкодить іміджу «Донецька» і знизить рейтинг Суперліги.
У зв’язку з обставинами, що склалися, оголошую про припинення існування баскетбольного клубу «Донецьк», гравці і тренери якого відпущені й отримали статус вільних агентів.
Отже, БК «Донецьк» розформовано, але за першої можливості ми постараємося відновити життєдіяльність даного проекту. Баскетбол у Донецьку завжди любили, і я сподіваюся на появу закоханих у цю гру меценатів у найближчому майбутньому», — підбив підсумок гендиректор.