Вечірнє засідання 21 січня
Народні обранці обговорили подання Президента на призначення на посаду члена Центральної виборчої комісії Валерія Карпунцова. Парламентаріїв стурбувало, що кандидат молодий — 1978 року народження, а також те, що Президент обіцяв подати кандидатуру від фракції, не представленої у ЦВК. (А кандидат не представляв жодну з них). Як результат — депутати не підтримали призначення В. Карпунцова на цю посаду.
Депутати продовжили обговорювати проект закону про Фонд гарантування вкладів кредитних спілок. Думки парламентаріїв щодо цього питання розійшлися. Зокрема, увагу акцентували на тому, що створювати подібну організацію треба було раніше, а нині це вже робитиметься «навздогін проблемі». Говорили й про безвідповідальність керівників кредитних спілок, які, зібравши кошти з громадян, зникають разом із грошима, тощо. Водночас депутати наголошували на тому, що втручання держави в цю ситуацію необхідне. В результаті обговорення законопроект відправлено на повторне перше читання.
Після цього Голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив до розгляду зміни до закону про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом із зауваженнями Президента. За його словами, комітет так і не розглянув цей законопроект. Тож парламент фактично був поставлений перед вибором: або розглядати документ і потім визначатись із пропозиціями глави держави, або надіслати його до Венеціанської комісії та відповідних міжнародних інституцій і чекати висновків. Також заслухали першого заступника голови секретаріату Президента Олександра Шлапака. Він наголосив, що 70 відсотків положень закону містять правильні й необхідні норми, однак він має і низку невідповідностей, а відтак не може бути втіленим у життя. Депутати направили законопроект для доопрацювання в комітет і вирішили його розглянути в перший пленарний тиждень наступної сесії.
Володимир Литвин закликав колег належно оформити проекти постанов про створення тимчасових слідчих комісій. Головуючий так і не поставив на голосування проект про створення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки законності передачі в оренду Віктору Януковичу урядової резиденції «Межигір’я». Тож бютівці покинули сесійний зал.
Потім народний депутат Григорій Смітюх і голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Олег Зарубінський доповіли доопрацьований проект змін стосовно питань міграції.