Говорячи про поведінку кандидатів у Президенти, що не потрапили до другого туру, під час ефіру на «5 каналі» заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко сказав, що, «на жаль, вони керуються не стратегічними інтересами країни, а майбутнім своїх політичних проектів».
Микола Томенко пояснив, що, оскільки виборець Віктора Ющенка та Арсенія Яценюка ідеологічно близький програмі Юлії Тимошенко та в абсолютній більшості голосує за неї, то їхні заклики голосувати проти обох кандидатів є допомогою Віктору Януковичу. Він пояснив, що в такий спосіб, зокрема, Арсеній Яценюк, діє, як «vіp-агітатор кандидата в Президенти Віктора Януковича, і тут нема що ні додати, ні відняти».
Що стосується Сергія Тігіпка, то в цьому випадку, на думку М. Томенка, ситуація складніша. «Оскільки його виборець менш ідеологічний, то його прихильники будуть приймати рішення самостійно», — зауважив він. Коментуючи пропозицію Юлії Тимошенко очолити уряд Сергію Тігіпку, заступник Голови Верховної Ради сказав, що «це очевидна прогнозована річ». Він пояснив, що, Ю. Тимошенко давно запросила С. Тігіпка в уряд, де він був радником Прем’єр-міністра, очолював Раду підприємців, а згодом лише блокування парламенту Партією регіонів не дало можливість призначити його віце-прем’єром за поданням Ю. Тимошенко.
Натомість М. Томенко наголосив, що Партія регіонів запропонувала й Сергію Тігіпку, й Арсенію Яценюку взамін на агітацію в другому турі проти двох кандидатів, а фактично проти Юлії Тимошенко, «забезпечити організацію дострокових виборів, на яких ті мають шанси створити свої фракції та відповідно створити нову коаліцію з Партією регіонів».
Водночас заступник Голови Верховної Ради ще раз наголосив, що різного роду кулуарні домовленості кандидатів у Президенти не впливають на рішення їхніх прихильників. «У другому турі діє інша логіка виборчої боротьби, де слухають двох кандидатів у Президенти й приймають остаточне рішення», — сказав він.