Футбол. Українські клуби в ці дні проводять тренувальні збори в різних країнах, готуючись до другої половини сезону. Зрозуміло, проводять і контрольні поєдинки.
Белек (Туреччина). «Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Динамо» (Москва). 1:1. Голи: Коноплянка, 12, Дмитро Комбаров, 86.
«Дніпро»: Боровик, Денисов, Русол, Голек, Мандзюк, Ротань (Чеберячко, 51), Назаренко (Канкава, 82), Коноплянка (Феррейра, 46), Кравченко, Калиниченко, Гоменюк (Селезньов, 46).
«Динамо»: Габулов (Шунін, 46), Ковальчик, Колодін, Фернандес (Дмитро Комбаров, 46), Гранат, Епуряну (Свєжов, 64), Вілкшир (Димидко, 46), Самедов, Чеснаускіс, Кокорін (Ропотан, 46), Смолов.
У першій половині зустрічі дніпряни володіли територіальною перевагою, а москвичі відповідали контратаками. На 11-й хвилині після перехоплення Назаренка «Дніпро» провів відмінну швидку атаку, у завершенні якої сам на сам із Габуловим вийшла Коноплянка. Євген технічно переграв голкіпера «Динамо».
Після перерви суперники немов помінялися ролями. Територією володіло «Динамо», 
а дніпропетровці гостро контратакували. Росіяни мали кілька нагод відзначитися, але забили зі штрафного — Дмитро Комбаров технично перекинув м’яча через «стінку», влучивши у ближній кут. На жаль, серйозної травми зазнав Руслан Ротань. У нього перелом ліктьового суглоба.
***
Дубаї (ОАЕ). Поле спорткомплексу «Альфамріа». «Металіст» (Харків) — «Буньодкор» (Узбекистан). 0:1.
«Металіст»: перший тайм — Бажан, Обрадович, Папа Гуйє, Березовчук, Бордіян, Шелаєв, Слюсар, Олійник, Едмар, Рикун, Антонов; другий тайм — Бажан, Обрадович, Березовчук, Пшеничних, Будник, Єременко, Валяєв, Олійник, Буркгардт, Барилко, Курилов.
Учора харків’яни повернулися в Україну, звідки після двох днів відпочинку вирушать до Ізраїлю на другий навчально-тренувальний збір, повідомляє прес-служба клубу.
***
Анталья (Туреччина). «Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Рекреативо» (Ангола, Ліболо). 4:0. Голи: Срна, 24 (п), Іщенко, 37, Коста, 42, Фомін, 56.
«Шахтар»: перший тайм — П’ятов, Іщенко, Чижов, Кобін, Гай, Коста, Вілліан, Дуляй, Срна, Гладкий, Віценець; другий тайм — Вірт, Гюбшман, Ракицький, Левандовський, Полянський, Кравченко, Шевчук, Агахова, Жадсон, Адріано, Фомін.
Найкращим гравцем матчу у складі «Шахтаря» проти «Рекреативо» названо новачка донецької команди Дугласа Косту, котрий забив третього м’яча у ворота ангольців. Цей півоборонець з бразильського «Греміо» перейшов у донецький клуб на Різдво. 19-річний хавбек уклав з донеччанами п’ятирічний контракт.
Гірняцький клуб не припиняє шукати юних зірочок. От і 17-річний вихованець Академії імені Конопльова Роман Ємельянов уже працює з «Шахтарем». Про це представникам ЗМІ повідомив генеральний директор донецького клубу Сергій Палкін.
— Ємельянов перебуває в Туреччині на зборі з молодіжним складом «Шахтаря», і було б нерозумно заперечувати наш інтерес до нього. Документальне оформлення угоди ще не відбулося — ведуться переговори про трансфер гравця з «Тольятті» в нашу команду, тому говорити про суму відступного поки що передчасно.
Оборонець донецького «Шахтаря» Олександр Кучер на цьому зборі працює за індивідуальною програмою. Окрім нього, після ушкоджень ще не відновилися бразильці Фернандіньо та Ілсіньо, які також проводять заняття під керівництвом тренера з фізпідготовки Массімо Уголіні, повідомляє прес-служба донецького клубу.
*** 
Чемпіон країни — київське «Динамо», як відомо, перебуває в Ізраїлі, де в Кейсарії має чудові умови для роботи. Хоча трохи дощить. Поки що динамівці контрольних зустрічей не проводили. Але двосторонки грають. От і позавчора відбувся такий поєдинок, котрий тривав 20 хвилин: «зелені» — «червоні». 2:2. Голи: Мілевський, Гусєв — Зозуля (два). Приємна новина: оборонець київського «Динамо» і збірної України Євген Хачериді повністю відновився після перелому пальця ноги. Про це заявив сам футболіст. «Часом біль виникає, але тренуванням він не перешкоджає».
Зійшли з дистанції
Москва. Кубок Співдружності. Чвертьфінали. 20 січня. «Бунедкор» (Узбекистан) — МТТУ (Туркменістан). 1:1 (пенальті — 2:4). «Актобе» (Казахстан) — «Дніпро» (Білорусь). 3:1. «Динамо» (Україна, Київ) — «Екранас» (Литва). 0:1. Гол: Рімкус, 90+1. «Рубін» (Росія) — ХІК (Фінляндія) 2:1.
Фото з сайтів ФК «Динамо» і ФК «Шахтар».