Батьки підозрюваного у педофілії вчителя стверджують: міліція «вибивала» свідчення у сина. Правоохоронці кажуть, що мають неспростовні докази провини затриманого. А освітяни розводять руками...
У Краматорську одинадцятирічна школярка наклала на себе руки начебто через сексуальне насильство. Підозра впала на вчителя-репетитора, з яким дівчинка займалася англійською. Масла у вогонь підлив той факт, що в Інтернет потрапив відеозапис допиту підозрюваного, а місцева преса оприлюднила імена учасників трагедії.
Начальник ГУМВС України в Донецькій області Микола Куп’янський повідомив, що причетність підозрюваного до згвалтування доведена. «Ніхто до вчителя фізичного насильства не застосовував», — спростував звинувачення керівник обласної міліції. Він також зазначив, що триває розслідування за фактом розголошення таємниці слідства і запевнив, що винних буде покарано.
...П’ятикласницю знайшли вдома повішену на чоловічій краватці, причепленій до отвору дверей. Про Катю в першій українській гімназії Краматорська відгукуються як про здібну дитину. У вільний від уроків час танцювала у вокально-хореографічному ансамблі, готувалася до новорічного концерту. У школі кажуть, що незадовго до загибелі дівчинки помітили деякі зміни в її настрої. Уроки англійської проходили в будинку родичів
25-річного Михайла. Дверей до кімнати, де займалася школярка із репетитором, не було — лише арка. Тобто господарі могли чути і бачити все, що відбувалося. Невже нічого не насторожило?
За словами Миколи Куп’янського, підозрюваного у згвалтуванні затримали невдовзі після трагедії. Але на той момент доказів у міліції не було, і слідчий відпустив Михайла. «Після проведення експертиз, які засвідчили причетність до злочину, він був заарештований», — додав начальник міліції. Учитель начебто зізнався не тільки в згвалтуванні школярки, а й в убивстві хлопчика в 2007 році. Співробітники міліції вважають, що саме підозрюваний довів дівчинку до самогубства.
Рідні Михайла, який викладає англійську в одній із шкіл, не вірять у провину сина і дуже бурхливо зреагували на заяви погононосіїв. «Це брехня, — сказав «Голосу України» батько звинуваченого. — Жодних доказів немає. Коли сина забрали, йому сказали: якщо не зізнаєшся, ми на тебе і вбивство «повісимо». Так і сталося».
Мій співрозмовник запевнив, що готовий передати документи, які начебто свідчать про побиття сина... Пізніше батько пояснив, що папери у адвоката.
«Михайло працює в школі четвертий рік, дуже толерантний, рівний із дітьми, уважний як педагог, любить і знає свій предмет, — розповіла директор. — Учні його любили, він був справедливим стосовно них».
Мати Каті — вчитель, мати Михайла — теж педагог. Обидві в освіті не один рік.

Донецька область.