Безцінні багатства, що зберігаються в експозиції та фондах Національного музею ім. Андрея Шептицького у Львові, можуть залишитися без міліцейської опіки. Вже близько півроку музей не в змозі заплатити за послуги міліцейської охорони.
Треба визнати, гроші для проплати охоронцям двох львівських музеїв національного підпорядкування були виділені зі стабілізаційного фонду. І Львівській галереї мистецтв вдалося в один з останніх банківських днів минулого року, 29 грудня, отримати частину обіцяних Міністерством культури і туризму коштів, а Національному музею — ні. Уся різниця полягала в тому, що фінансування галереї проходило через казначейство Галицького району Львова, і там виявили вправність, а Національний музей, на жаль, мав отримати гроші через казначейство Шевченківського району, і там щось «не склалося». В результаті — кошти повернулися назад до Києва. Витребувати їх знову практично неможливо.
На основі пояснень Держказначейства директор Національного музею Ігор Кожан надіслав листа Міністерству культури і туризму про те, що виділені зі стабілізаційного фонду кошти повернулися до державного бюджету, і фактично виплата заборгованості не відбулася.