«Іду по зимі». Під такою назвою свій новий диск поціновувачам шансону (у його класичному розумінні) представив співак, композитор і поет Олександр Єгоров. На презентації, що пройшла в одному зі столичних ресторанів SOHO, під акомпанемент відомого українського гітариста Романа Суржи Олександр виконав свої старі хіти та пісні, що ввійшли до нового альбому. Продюсер проекту Віталій Докаленко (генеральний директор теленаканалу «CІTІ») вважає, що ця презентація — початок повернення на сцену дорослого, досвідченого, талановитого артиста.
Олександр Єгоров володар гран-прі пісенного конкурсу «Юрмала—90», лауреат — «Ступінь до Парнасу—90», багаторазовий учасник і лауреат всесоюзних і міжнародних конкурсів професійних вокалістів, автор більш як 300 пісень. У різний час Єгоров писав музику й тексти до пісень для кінофільмів Оксани Байрак, співробітничав з Максом Фадєєвим, Росітою Чівіліте, Таїсією Повалій, Ані Лорак, Іриною Білик, Катею Бужинською, Іриною Сказіною, Оксаною Хожай і іншими відомими виконавцями. Незважаючи на такий «послужний список», Олександр не асоціює себе із шоу-бізнесом. Для нього неважлива яскрава «обгортка» у вигляді шоу. Музику пише від душі, керується життєвим досвідом.
Композиції у жанрі міського романсу створювалися в різний час, під впливом різних подій і вражень. За словами виконавця, у новому альбомі «усе — правда, багато пісень автобіографічних. Ми не намагалися сподобатися. Ми намагалися не фальшивити».