У видавництві «Зелений пес», в серії «Зоряний гість», вийшла нова книжка братів Капранових «Зоряний вуйко». Це вже п’ята прозова збірка письменників.
Літературна серія, в якій вийшла книжка, призначена для середнього та старшого шкільного віку. Одначе, як свідчать відгуки, книжки цієї серії залюбки читають і діти, й дорослі. Гадаю, прихильники творчості братів Капранових, ті, хто раніше читав «Кобзар 2000», «Чар-зілля», «Розмір не має значення», не зможуть не зацікавитися «Зоряним вуйком». Це добірка містико-фантастичних оповідань. Містика тут — розумна і цікава. В книжці можна вгледіти елементи фольклору, історичні образи часів козаччини. Серед персонажів зустрічаємо Солоху та знаменитого Мамая, він — головний персонаж «Зоряного вуйка». Сюжети деяких оповідань — не фантастичні, але від того не менш захопливі. Вони взяті з нашого буденного життя, з перших рядків навіть і не скажеш, що там має бути про щось паранормальне.
В книзі десять оповідань. Серед них «Битий шлях» — про майбутнє, де люди житимуть у печерах, а чумаки їздитимуть по сіль. Навпаки, «Гайдамака» — про сучасного чоловіка, який згадує криваві події свого попереднього життя, коли він був отаманом повстанців. «Сон-6» — про таких собі Миколу та Тетяну з кафедри радіотехнічних систем, що ненароком виявили небезпечну надприродність професора Земецького.
Словом, «Зоряний вуйко» — фантастико-літературний портал, де безліч варіацій майбутнього і містичне сьогодення переплітаються з магією минулого.