Партія регіонів виступає за продовження діяльності Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради та її виконавчого органу. Про це заявила на брифінгу в парламенті заступник голови Партії регіонів Ганна Герман (на знімку). «Партія регіонів проти того, щоб комісія по Києву припиняла свою роботу, оскільки дуже погана ситуація цієї зими в Києві, — сказала депутат. — Ви бачите, що діється в місті. ТСК повинна розслідувати причини, знайти винних у тому, чому столиця цієї зими перебуває в такому поганому стані, і назвати їх публічно».
Відповідаючи на запитання, чи підтримуватиме фракція Партії регіонів законопроект стосовно виборів міського голови Києва у два тури, Г. Герман сказала: «Якщо кияни матимуть відповідну думку про міського голову, то їм не треба буде двох турів. Мені здається, що справа вирішиться в одному, першому, турі».
Коментуючи заяву Президента Російської Федерації Дмитра Медведєва про те, що в Україну нарешті прибуде посол Росії, політик зазначила: «Завжди краще, коли посол є, аніж коли посла немає. Коли країна присилає посла, це значить, що країна налаштована на поліпшення відносин між двома державами. Ми дуже зацікавлені в поліпшенні відносин між Україною та Росією. І приїзд посла Росії в Україну ми однозначно прочитуємо як фактор стабілізації у відносинах з Росією».
Прогнозуючи результат президентських виборів, Ганна Герман висловила сподівання, що зриву другого туру не буде. «Третього туру не буде. І до весни в Україні почнеться стабілізаційний процес», — переконана депутат.
 

Фото Олександра КЛИМЕНКА.