Мешканці села Лисогірка Кам’янець-Подільського району на Хмельниччині отримали від сільської влади довгоочікуваний подарунок: фельдшерсько-акушерський пункт. Село приміське, активно розростається, а належного приміщення для медичного обслуговування громадян тут не було. Така необхідна людям установа тіснилася в колишньому панському будинку, який був під загрозою руйнування. Селяни зверталися до влади не раз. Торік Гуменецька сільська рада прийняла рішення акумулювати кошти на відкриття сучасного ФАПу. І спорудила справжній палац. Лисогірчани вдячні голові Інні Абдулкадировій за те, що дотримала слова: у 2010 році вони не лише матимуть сучасний і просторий ФАП — незабаром в іншій частині новобудови з’явиться ще й дитсадок.
А вже наступного дня в іншому кінці району, селі Жванець, відбулося відкриття територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Реконструкція колишнього корпусу Жванецької лікарні тривала понад півроку, витрачено мільйон гривень.
«Літні люди, як і діти, не повинні залишатися без уваги, навіть якщо в них немає рідних, — наголосив на відкритті голова РДА Ростислав Ярема. — Цьогоріч відкриємо ще два такі центри, щоб хоч трохи віддячити стареньким за їхню працю для нас, молодого покоління. А також дорівнятися умовами їх обслуговування до міста, яке у цій сфері визнано одним із кращих в Україні. Люди перестають бути заполітизованими, адже влада за ці роки їх дуже розчарувала. Їх хвилює власний добробут, створення кращих умов життя для кожної родини, кожного села. Ми в районі підтримуємо це прагнення. Для цього й працюємо, а результати допоможуть повернути довіру до влади, починаючи з місцевого рівня».