На Прикарпатті розроблено програму підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. 
Документ передбачає щорічну фінансову підмогу і вже діючим, і майбутнім кооперативам. Орієнтовні обсяги фінансового забезпечення програми — 4 мільйони 950 тисяч гривень, з яких 4 мільйони 500 тисяч — з обласного бюджету, а решта — власні кошти кооперативів.
Безповоротну фінансову допомогу для придбання нових або тих, що вже були у використанні, техніки та технологічного обладнання можуть отримати лише кооперативи, членами яких є виключно особисті селянські, фермерські господарства та фізичні особи-сільгоспвиробники. 
Розподіл коштів відбуватиметься на конкурсних засадах. Протягом місяця після отримання бюджетних коштів кооперативи мають підтвердити свої покупки копіями відповідних документів.
Влада розраховує, що фінансова підтримка кооперативного руху з боку держави заохотить селян до об’єднання. Адже очевидно, що особисті селянські господарства не спроможні самостійно адаптуватися до вимог СОТ і кон’юнктури аграрного ринку. Разом розв’язувати ці проблеми було б легше. Однак досі процес кооперування в області йшов досить мляво. Можливо, тому, що кооперативи у свідомості багатьох селян ще асоціюються з радянськими колгоспами, які залили їм чимало сала за шкуру. Так, на Прикарпатті наразі діє лише 18 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Дев’ять із них — багатофункціональні, шість — заготівельно-збутові і три — сервісні. Зосереджені вони переважно в кількох районах, зокрема, в Богородчанському, Косівському, Надвірнянському. На жаль, ні їх кількість, ні якість їхніх послуг не задовольняють сьогодні виробників сільськогосподарської продукції і споживачів. Фінансова підтримка кооперативного руху, на думку чиновників, має не лише збільшити кількість СОК в області, а й підвищити ефективність їхньої роботи, що в кінцевому результаті приведе до зростання добробуту селян та активного розвитку сільської місцевості. Та чи заманить такий «медовий пряник» селян до гурту, покаже час.
Івано-Франківська область.