Торік у Криму покарано 208 корупціонерів. Більшість із них — чиновники, які за певні послуги вимагали хабара. Крім того, як повідомили в прес-службі прокуратури, «прокурори домоглися перегляду занадто м’яких вироків щодо корупціонерів. За апеляцією прокуратури в 2009 році скасовані вироки стосовно 16 засуджених». Наприклад, скасоване рішення, що стосується покарання співробітниці паспортного столу, яка незаконно прописалася в чужій квартирі й приватизувала її. Замість умовного покарання вона проведе 5 років в ув’язненні. Збиток Криму від таких працівників в 2009 році склав 7 мільйонів гривень, з яких 6 мільйонів правоохоронцям вдалося повернути.
На аеродромі виявили німецькі авіабомби
На аеродромі в кримському селищі Гвардійське рятувальники МНС знешкодили 185 німецьких авіабомб часів Другої світової війни. За повідомленням прес-служби Головного управління МНС в Криму, одну бомбу виявили в землі поруч із аеродромом шукачі металобрухту. «Місце взяли під охорону, поки не прибула піротехнічна група МНС. Сапери обстежили прилеглу територію і знайшли ще... 184 такі боєприпаси», — розповіли рятувальники. Фахівці-піротехніки ідентифікували страшну знахідку — це виявилися німецькі кілограмові авіабомби SD-1. Як пояснили сапери, ці осколкові боєприпаси були начинкою більшої авіабомби, яка при скиданні з літака розривалася й розсіювала дрібні бомби. У роки війни ці боєприпаси використовувалися проти радянської піхоти.
«Пройшло вже 66 років, а вибухонебезпечні предмети були практично в ідеальному стані, а значить, становили реальну загрозу», — сказав журналістам начальник піротехнічної групи МНС Сергій Адамчук. Знайдені боєприпаси повантажили в спеціальний автомобіль, вивезли на полігон і знищили.
Вандал використовував могильні плити як будматеріал
Кримська міліція в Сімферополі затримала трьох зловмисників, які крали надгробні плити з міського цвинтаря. За даними відділу зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Криму, на початку цього року був затриманий житель Сімферополя 1968 року народження, у якого за місцем проживання було виявлено 38 мармурових надгробних плит різного кольору й розміру. Чоловік зізнався, що могильні плити він використовував як будівельний матеріал для будинку. У ході розслідування були встановлені й затримані пособники зловмисника — раніше суджимий житель Керчі 1970 року народження й громадянин без постійного місця проживання 1972 року народження.