Прикарпаття стало другим після Вінницької області регіоном України, звідки у рамках спільного проекту Україна—ОБСЄ починають вивозити меланж. В області — 2,2 тисячі тонн цієї небезпечної речовини. Вона міститься на території складу ракетного палива Сухопутних військ Збройних Сил України, що розташований поблизу селища Ценжів Тисменицького району.
Вивезення меланжу через його велику кількість триватиме, за словами голови ОДА Миколи Палійчука, у чотири-п’ять етапів. У регіон уже приїхали уповноважені від ОБСЄ та Західного оперативного командування, які спостерігатимуть за процесом. Тут також працюють представники служби екології, санстанції, які робитимуть відповідні заміри, стежитимуть, щоб під час відвантаження меланжу було дотримано всіх правил безпеки.
«Все відбувається спокійно, — сказав на брифінгу Микола Палійчук. — Ми мусимо нарешті вирішити це питання. Коли подивилися, яку небезпеку несе ця речовина для області, навколишніх населених пунктів, то зробили все для того, щоб меланж вивезти».

Івано-Франківська область.