Кримінальну справу про шахрайство передали до суду співробітники Заводського райвідділу міліції Запоріжжя. Працівник дільниці соціального сприяння ВАТ «Завод «Дніпроспецсталь» ошукав найнятих на роботу людей, які мають інвалідність. Шахрай добре знав, що згідно з чинним законодавством підприємство повинне створювати робочі місця для інвалідів. І вирішив стати, так би мовити, посередником. Користуючись посадою, почав шукати людей, котрі мають інвалідність, та пропонувати їм роботу. Особливо його цікавили особи з легкими формами психічних захворювань.
Під час співбесіди повідомляв потенційним працівникам, що, оскільки вони відносяться до особливого контингенту, то після працевлаштування інваліди мають передати йому пластикові зарплатні картки і пін-коди до них для того, щоб він допомагав їм отримувати зароблене. Тих, хто сумнівався, запевняв, що передача пластикової картки є обов’язковою умовою працевлаштування.
Знімаючи гроші з карток, частину витрачав на особисті потреби, а частину віддавав підлеглим. З грудня 2006-го по лютий 2008 року «турботливий» колега незаконно привласнив 110 тисяч гривень, ошукавши 45 чоловік. Але сума могла бути більшою, якби, загубивши пластикові картки, «шеф» не заявив про пропажу в банк. Керівництво установи звернулося до дирекції заводу по роз’яснення — і оборудка лопнула.

Запорізька область.