Одразу чотири нагороди — три перші й друге місце — здобули на Міжнародному фестивалі інформаційних технологій в Архангельську (Росія) студенти Вінницького національного технічного університету.
Другокурсник В’ячеслав Мальований двічі відзначився у найскладнішій номінації «Тривимірна графіка». Одну з його робіт журі оцінило найвищою оцінкою, за іншу присудило друге місце. Здібний студент уже опублікував дві наукові статті. Денис Поліщук, студент п’ятого курсу, переміг у номінації «Інтернет-додатки». Відмінник Микола Обідник, який навчається у магістратурі й одночасно проводить наукові дослідження в галузі тривимірної графіки, залишив позаду конкурентів у номінації «Анімація».
Готував студентів до участі у фестивалі професор Вінницького національного технічного університету, доктор технічних наук Олександр Романюк:
— Наші студенти вперше брали участь у цьому престижним конкурсі комп’ютерних робіт у галузі мультимедійних технологій, — каже він. — На мою думку, заявили про себе найбільшою кількістю відзнак тому, що у нас, в університеті, проводиться свій конкурс мультимедійних технологій, зокрема, з веб-дизайну та комп’ютерної анімації, і кожен з них уже перемагав у таких університетських змаганнях. Не можу не сказати, що за комп’ютерними технологіями, зокрема, у галузі тривимірної графіки, велике майбутнє. Свій внесок у їх розвиток уже зробили учасники згаданого фестивалю, насамперед його переможці, їхні роботи матимуть практичне застосування.

Вінниця.