Курйозний випадок стався в Шахтарську, де колишній міліціонер погнався за крадієм. На прийом до лікаря прийшов 28-річний мешканець району, раніше судимий і зараз безробітний. Після відвідання медзакладу пацієнт зайшов до аптечного кіоску. У приміщенні, крім фармацевта, нікого не було, і зловмисник, діставши із кишені ножа, став погрожувати жінці-провізору та вимагати гроші з каси. Співробітниця аптеки не розгубилася, віддала виручку молодику, а, скориставшись моментом, відчинила двері, які вели до лікарні, та стала кликати на допомогу.
Крик почув інший відвідувач лікарні, як з’ясувалося пізніше, — колишній співробітник міськвідділу міліції Валерій Полунін. Екс-правоохоронець почав доганяти крадія. Той різко зупинився і, тримаючи ніж у руці, повернувся до переслідувача. Полунін подумав, що зловмисник украв телефон, і настійливо зажадав повернути «мобілку». Вимога лунала так суворо, що розгублений молодик віддав телефон колишньому міліціонеру. Той приніс «трубку» до аптеки, але фармацевт здивовано подивилася на неї і повідомила, що грабіжник забрав гроші, а не телефон.
Зате після того, як у руках співробітників міліції опинився телефон зловмисника, затримати останнього було справою техніки. Горе-пацієнту обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За розбій йому світить від семи до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Донецька область.