Ялтинський міський голова Сергій Брайко разом із народним депутатом України Олександром Черноморовим закликали парламент країни внести зміни до Бюджетного кодексу. Це дасть змогу витрачати кошти зі спеціального фонду місцевого бюджету на капітальне будівництво та реконструкцію міських об’єктів.
— Ми не можемо прийняти свій бюджет, поки не прийнятий бюджет країни, — коментує С. Брайко. — Але очікуємо в найближчий місяць значних надходжень у межах 30 мільйонів гривень від продажу землі та майна до наших спеціальних фондів бюджету, з яких можемо направити гроші на капітальне будівництво. Виходить, ці гроші просто лежатимуть на рахунках, хоча в нас не завершено ремонт прийомного відділення Лівадійської лікарні, хоча місто вже готове приступити до капітального ремонту пологового будинку. Але ми не можемо цього робити, бо є відповідна норма в Бюджетному кодексі, що забороняє використовувати загальні й спеціальні фонди місцевого бюджету до прийняття держбюджету країни».
Народний депутат О. Черноморов повністю підтримує голову Ялти в цьому питанні. — Усі ми розуміємо, що держбюджет, швидше за все, не буде прийнятий до квітня, тому що будь-який його проект сьогодні — популістський, а реальний бюджет буде запропонований тільки після завершення президентських виборів. Але чому Ялта та інші міста повинні страждати від цієї ситуації? Адже ми могли б використовувати значні кошти на розвиток міста, на капітальне будівництво, але через недосконалість законодавства ці гроші лежатимуть «мертвим капіталом» на рахунках.
О. Черноморов повідомив, що готує законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу, що дозволить розблокувати кошти спеціальних фондів і використовувати їх на благо міста.