Під час учорашньої прес-конференції, котра відбулася після засідання Кабміну, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що запропонувала Сергію Тігіпку в разі її обрання Президентом посаду глави уряду. 
«Я запропонувала Сергію Тігіпку не тільки об’єднати програми та наше бачення розвитку України, не тільки бути йому надійним партнером у цій важкій, але вдячній роботі — я запропонувала йому також посаду Прем’єр-міністра, якщо в нього є така амбіція. Зараз рішення за ним», — сказала вона. При цьому Ю. Тимошенко зауважила, що її передвиборна програма на 90 відсотків збігається як із передвиборною програмою Тігіпка, так і з програмами інших кандидатів від демократичних сил — Яценюка, Гриценка, Супрун чи Костенка. Відтак вона закликала демократичні сили хоча б «за крок до розстрілу» об’єднатися заради України. «Я пропоную забути попередні образи перед загрозою послаблення нашої незалежності», — зазначила вона.
Перед цим, під час засідання уряду, розглядалися питання, пов’язаних із забезпеченням ефективної життєдіяльності країни. Зокрема, на порядку денному — заслуховування інформації міністра економіки про стан фінансово-господарської діяльності ВАТ «Сумихімпром» та про невідкладні заходи зі стабілізації його роботи. Також уряд розглянув низку постанов і розпоряджень, котрі, зокрема, передбачають утворення Ради з питань трудової міграції громадян України при Кабміні; затвердження порядку використання коштів, котрі надходять як плата за послуги з організації збирання, заготівлі та утилізації використаних пакувальних матеріалів і тари; внесення змін до переліків органів ліцензування та документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності; затвердження переліку об’єктів державного цінового регулювання з визначенням періодів такого регулювання у 2010—2011 роках; збільшення статутного капіталу Державного експортно-імпортного банку та внесення змін до його статуту; затвердження плану заходів з відзначення у 2010 році Дня Соборності України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.